language
  • Dutch
  • English
Twitter Facebook
 Details 
2012-RollingStoneAmy.jpg

2011-08-CharliesAngel.jpg

2012-04-DavidBowieRocks_RvS.jpg

2012-05neverland.jpg

“Portret "Like a STAR'”
acryl mixed media op museumdoek

Eindelijk aan de slag met je sterallures? Ik help je er graag mee. In navolging van het succes van de Amy Winehouse en David Bowie schiilderijen, maak ik graag ook een portret voor jou in deze stijl. Of is het misschien iets voor je partner, puber of pappa? Laat het me weten!

 Details 
2010-MarikenBrink.jpg

compositie.jpg

2010-09MENSgenietCOOLprofs.jpg

zoekwerk.jpg

scrap.jpg

droedel.jpg

detail.jpg

fun.jpg

2010-09-Gijzeltjesgeluk.jpg

gijzel-droedel-LR.jpg

onthullingLR.jpg

“Scrapschilderij met 'personal touch'”, 2010

Verhalen en herinneringen worden verbeeld in een exclusief ‘scrapschilderij’ waarbij samen met de opdrachtgever persoonlijke objecten worden verwerkt zoals briefjes, geboortekaartje, jubileumnotities, bonnetjes, enz. Juist door deze vorm van visuele verslaglegging maken veel particulieren en bedrijven gebruik van mijn atelier om hoogtepunten te verbeelden.

Met als resultaat een gelaagd schilderij vol met herinneringen en emoties. Willemien zorgt voor de laatste lagen op dit dierbare schilderij; zodat het een blijde verrassing wordt bij het ophalen na een paar weken! 

 Details 
2009-12Emma.jpg

2009-12Emma-d1.jpg

2009-12Emma-d2.jpg

2009-12Emma-d3.jpg

2010-06Anne.jpg

2009-ronbrandsteder.jpg

2009-12Krijn.jpg

“Portret met een verhaal”, 2009

Emma (9 jaar) heeft zelf allemaal materiaal verzameld wat ze graag terug wilde zien in het schilderij. Zo kwam er een stickje vol met zelfgenomen foto's en een plastic tasje vol met knipsels en snoeppapiertjes. Zó leuk om dit voortraject samen te doen! De familie foto (in achtergrond) en een echte zussenfoto (meer op voorgrond) nemen een belangrijke plek in... samen met haar hockeystick!!

Ook zusje Anne heb ik op deze manier mogen vastleggen. En Ron Brandsteder (Sterren op het Doek), én Krijn....

 Details 
numi.jpg

Norah.jpg

florisloeffen.jpg

olivierloeffen.jpg

tommie2001.jpg

lotenkeesdikwoonkamer2.jpg

daanmarkus3.jpg

kikkilohle.jpg

bickeldebruijne2007.jpg

timklinge.jpg

klingebroertjes.jpg

2007tuude.jpg

“PORTRETTEN”, 2008

Elke keer is het weer leuk een nieuw persoon(tje) te leren kennen! Er wordt een fotoreportage gemaakt waar 'echt' contact een belangrijke rol speelt, zodat voor mij de karaktertrekken duidelijk worden die ik graag wil vastleggen op doek; vrolijk, berustend, sprankelend of ingetogen..? Samen kiezen we de juiste foto uit; de persoon moet er echt op staan zoals hij of zij 'is', en met dìe uitdaging ga ik aan de gang....

 Details 
1schilderijknipscheer.jpg

2schilderijaandemuur.jpg

3detailschilderijknipscheer.jpg

2009-10bourgondischduoportret.jpg

2009-10bourgondischduoportret-d1.jpg

“ABSTRACT PORTRET”, 2009
acryl op linnen, dik opgespannen, mixed media

De opdrachtgevers wilden er niet tè .. op staan.. Abstract dus! In collage-mixed-media zijn dingen verwerkt die met dit koppel en hun gezin te maken hebben. Afmeting 600 bij 2300 mm. Acryl op linnen.

 Details 
1workshopschetsentotbedrijfskunstwerk.jpg

2workshopschetsentotbedrijfskunstwerk.jpg

mien met schilderij leeg.jpg

3workshopschetsentotbedrijfskunstwerk.jpg

4workshopschetsentotbedrijfskunstwerk.jpg

“WORKSHOP SCHETSEN medewerkers resulteert in BEDRIJFSKUNSTWERK”, 2006

VREEMDE VOGELS IN COOLPAND... Opdracht van COOLprofs; een kunstwerk op basis van tekeningen van medewerkers en hun familieleden. Ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe pand te Roelofsarendsveen. Thema van het kunstwerk 'Wat wil ik later worden als ik groot ben'.

Materiaal acryl op linnen, afmeting 2400 bij 600 mm.

 Details 
Nanda.jpg

tri_itCOOL.jpg

KEM.jpg

schuitemavim.jpg

daanauctions.jpg

TNT.jpg

coolprofsverhuizing.jpg

“'PRIVATE ARTIST' voor COOLprofs”, 2008

COOLprofs, een snel groeiend bureau voor applicatieontwikkeling met grote opdrachtgevers in de financiële en non-profit wereld, heeft een creatieve manier bedacht om projecten af te sluiten: na oplevering ontvangt de opdrachtgever een kunstwerk van kunstenares Willemien Brand.

Met haar ervaring binnen het bedrijfsleven heeft zij geen moeite om de vertaalslag aan te gaan van het doel van een project naar een beeld. In de illustraties gebruikt ze net als in haar andere kunstwerken veel vrolijkheid en kleur, waardoor het ook bij COOLProfs past. “Het is elke keer weer een uitdaging om de kern van een ogenschijnlijk complex project te pakken te krijgen en dit in één illustratie samen te vatten” zegt Willemien.

 Details 
1stoelgang.jpg

2groteschilderijrood.jpg

3werkproces.jpg

4obs3-kleur.JPG

5obs3-kleur.jpg

6obs3-kleur.jpg

7obs3-kleur.jpg

8openingkinderen.jpg

“SCHILDERIJEN EN ZITOBJECTEN op basis van tekeningen van kinderen van Basisschool de Driekeur te s'Gravesande”, 2005

Voor Basisschool de Driekleur te s'Gravesande. Alle kinderen hebben ontzettende mooie tekeningen gemaakt met als thema 'DiER', daarvan is er van elke klas minimaal 1 tekening verwerkt voor verschillende kunstwerken; namelijk 2 beschilderde stoelen, 1 bank (Phillippe Starck) en 4 schilderijen. Ook zijn er hiervan ansichtkaarten uitgebracht.

Het was een ontzettend leuk project waar de kinderen een hele eigen bijdrage aan hebben geleverd! Bedankt voor deze leuke samenwerking!

 Details 
1burgerszoo.jpg

2burgerszoo.jpg

3aanhetwerkvogel.jpg

4burgerszoo.jpg

“MUURSCHILDERING BURGERS' ZOO te Arnhem”, 2002

De aankoop van mijn eerste ooievaar door Annelies van Hooff (destijds facilitair directeur Burgers' Zoo) gaf de aanleiding tot deze samenwerking. Het speeltuin-restaurant van Burgers’ Zoo zou een totaal nieuwe inrichting/verbouwing krijgen. En Annelies van Hooff vroeg mij een aantal dierfiguren te bedenken voor op de muren van het toiletblok in het speeltuin restaurant. Het ging hier om een blok van 9 meter lang en 6 meter breed. In totaal een beschilderde muur van 38 meter! Zo ontstond bijvoorbeeld een kat van 9 meter lang../-

Ik vond het heel leuk dat Burgers’ Zoo voor mijn stijl ging. Ze zijn het ook altijd met mijn voorstel eens geweest. De samenwerking verliep enthousiast en prima. Wanneer je over de Schelmseweg langs de dierentuin rijdt zie je mijn Tijger even snel een knipoog geven...